Vrijdagavond loopgroep bestaat 12,5 jaar !

Vrijdagavond loopgroep bestaat 12,5 jaar !

Ja, beste lionitassers óók op vrijdagavond wordt er getraind bij Lionitas en sinds vandaag -op de kop af- al 12,5 jaar.

Op 1 oktober 2005 kon men via een samenwerking tussen, toen nog ziekenfonds, de Friesland en Lionitas 3 maanden lang de ‘cursus’ energiek lopen volgen… zoiets als het huidige Start tot Run. Na nog een verlenging van 3 maanden stopte dit en kon je per 1 april 2006 lid worden van Lionitas. Zo ontstond destijds op de vrijdagavond de ‘beginnersgroep’ onder de bezielende leiding van trainer Lammert Odinga.

Anno 2018 is de groep nog steeds erg actief op de vrijdagavond en een enkeling is er al vanaf de start bij, waaronder trainer Lammert die ooit kort stopte al trainer en als dank een heus draaiorgelconcert op de atletiekbaan kreeg aangeboden (en gelukkig spoedig weer terug was 😄)

Veel, te veel, gelukkig vooral leuke dingen hebben we als vrijdagavond groep al met elkaar meegemaakt. Te veel om allemaal op te noemen maar enkele highlights kan natuurlijk altijd…. Lammert en Miranda vonden elkaar en werden een 🤵👰 paar, meermaals mocht Lammert de wisselbeker als ’trainer van het jaar’ in ontvangst nemen en na 3 keer winst behouden 😉, de vele leuke uitstapjes naar o.a. Appelscha en Ameland maar ook de (bijna) jaarlijkse Vossepark loopjes waarna bij Bert en Mettiena na afloop heerlijk gedineerd werd/wordt.

Sportief, actief en sociaal met na afloop van iedere training thee mét koek/gebak wat bij toerbeurt meegenomen wordt door een van de absolute beginners ook dat is de vrijdagavond groep… Sommige ‘beginners’ lopen inmiddels (halve) marathons maar blijven trainen bij deze o zo leuke vrijdagavond groep! Ook eens meetrainen? Wees welkom want 12,5 jaar is natuurlijk een mijlpaal maar niet het einde van de vrijdagavond groep…op naar de 25 jaar !