Verslag Indoor Heerenveen

Bekijk hieronder het prachtige verslag van de Indoor Heerenveen van gisteren opgetekend door jeugdtrainer Ruben Korte die ’s ochtends de pupillen begeleidde en zelf ’s middags PR’s op de 50 m & 60 m verbrak en zijn PR op het hoogspringen evenaarde, chapeau  :

De dag voordat sc Heerenveen moest spelen tegen grote kanshebber van de titel, Feyenoord vond in een prachtige zaal naast het voetbalstadion de indoor atletiek wedstrijd plaats. De dag begon met de pupillen die 40 of 60 meter moesten sprinten, kogel of medicinebal moesten stoten en het leuke, maar o zo moeilijke onderdeel hoogspringen tot een goed eind moesten brengen. 
Voor de jongens Jayden, Delano en Naut stond als eerste de 40m sprint op het programma, vervolgens werden de medicineballen gestoten en aan het eind van de ochtend mochten de jongens de hoogte inspringen, waarbij Naut als 2e eindigde, Delano zijn PR evenaarde en Jayden zijn PR verbrak. Al met al hebben deze jongens het super gedaan en eindigde Delano op een prachtige 2e plaats en Jayden en Naut op een keurige 5e en 10e plaats.

Ook David Andres begon met de 40m sprint, waarbij hij als een échte Usain Bolt uit het startblok schoot. De kogels werden de lucht in gestoten en op zijn eerste hoogspring wedstrijd sprong David Andres over een hoogte van 0,95m.

Néya begon de ochtend met kogelstoten. Na het kogelstoten evenaarde ze haar PR op het hoogspringen. Ze heeft een prachtige hoogte van 1,00M gehaald. Aan het eind van de ochtend stond de 60m sprint op het programma. Néya snelde binnen 11 seconden naar de finish en verbeterde haar PR.

De meiden Shanara, Tessa, Mayke en Julia begonnen hun atletiekdag met hoogspringen. Ook bij deze wedstrijd stond de ‘ijsco-weddenschap’ met Tessa. Maar dan zou ze wel eerst over de – bijna onmogelijke – hoogte van 1,40m moeten springen. Helaas won ik vandaag de weddenschap… Tessa kwam tot een hoogte van 1,20m waarmee ze op een goede 6e plaats eindigde op het hoogspringen. Shanara en Julia evenaarden hun PR (1,15m en 1,10m) en Mayke kwam tot een hoogte van 0,95m. Nadat de meiden ook de 60m sprint en het kogelstoten hadden afgesloten eindigde Shanara op de 2e trede van het podium!

In de middag waren de junioren en masters aan de beurt. Ook hier werden er een aantal podiumplaatsen behaald en werden er veel PR’s verbroken!
Alle hoogtepunten en uitslagen zijn te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/8025/ .