Update coronavirus (16-3)

Iedereen is op de hoogte van de verdergaande maatregelen die in Nederland zijn genomen om het coronavirus in te dammen. Dat raakt ons als Atletiekvereniging uiteraard ook. De maatregelen die wij als bestuur al hadden genomen zijn inmiddels verlengd tot 6 april, overeenkomstig het landelijk beleid.


Om geen misverstanden te hebben nog even het volgende:

– de Atletiekbaan is gesloten voor alle sport- en vergaderactiviteiten. Het clubhuis dus ook

– er kan dus ook niet individueel of in groepjes door atleten getraind worden. Los van gezondheidsoverwegingen is dit ook om misverstanden te voorkomen over wie wel, wie niet, enz.

– alles moet er op gericht zijn om sociale distantie te handhaven, daar werken wij als sportclub aan mee. Ook topsport NL werkt daar aan mee door alle topsportlocaties te sluiten en gezamenlijk trainen af te gelasten.

– dat betekent dat atleten nu individueel, op maat, zullen moeten trainen. Waar kan met coaching en schema’s op afstand door trainers. Dat is helaas niet anders.

– voor de (jongste) jeugd is er dus geen sport als afleiding in deze periode dat zij niet naar school kunnen (morgen krijgen alle ouders een mail met daarin een leuke vervangende activiteit om thuis te doen).

Tot slot: wij hopen als bestuur dat Nederland in staat zal zijn dit virus de baas te worden. En dat alle sporters in goede gezondheid op hopelijk korte termijn hun sport in de vereniging weer op kunnen pakken. In de tussen tijd: Stay Safe!