Yke Schouwstra

yke

baanatletiek loopgroep
Vereniging: : A.V. Lionitas te Leeuwarden.
Adres baan : Middelzeelaan 20 te Leeuwarden.
Trainingsavonden :dinsdag en donderdag van 19.00 – 20.30

Hallo,
Mijn naam is Yke Schouwstra en ik ben sinds kort trainster van de baanatletiek loopgroep (middenlange afstanden). Zelf ben ik jarenlang actief geweest op de middenafstanden (1500 meter tot 10 km) en op de cross. Door gezondheidsproblemen ben ik noodgedwongen gestopt met wedstrijdatletiek. Toch loop ik nog steeds met ontzettend veel plezier.
Vanaf begin jaren ’90 ben ik training gaan geven aan diverse groepen: zowel beginners, prestatielopers, wedstrijdatleten lange afstand en middenlange afstand. Daarnaast ben ik jarenlang actief geweest als loop- , conditie- en hersteltrainer bij SC Joure (voetbal).
In mijn trainingen probeer ik mijn enthousiasme voor de loopsport over te brengen. Plezier in de sport is tenslotte een belangrijke drijfveer om te trainen en om prestaties neer te willen zetten.

Het doel van de baanatletiek loopgroep is het verbeteren van de prestaties op de middenafstanden. Het vergroten van de basissnelheid is een belangrijk doel. Daarom zullen er zomers baanwedstrijden in het programma opgenomen worden; ‘winters zal het accent op crosswedstrijden komen te liggen. Wegwedstrijden tot 10 km kunnen het hele jaar door gelopen worden, mits dit in het programma past.

Om dit te kunnen realiseren wordt er in de winter hoofdzakelijk aan kracht / conditie gewerkt. Naarmate het seizoen vordert worden er steeds meer snelheidselementen toegevoegd. Daarnaast besteed ik de nodige aandacht aan loopscholing om de looptechniek te verbeteren. Door een goede looptechniek loop je efficiënter en wordt de kans op blessures verkleind.

Nieuwsgierig? Kom dan eens vrijblijvend mee trainen in deze gemotiveerde en gezellige wedstrijdgroep. Neem van te voren wel even contact op.

Groetjes, Yke
y.schouwstra@planet.nl
06 22682642