Remon en Marianne

Wegatletiek Wedstrijdgroep 1

Marianne Verweij en Rémon van Lunzen trainen de Wedstrijdgroep 1.Op dinsdag en donderdag wordt er van 19.00-20.30 uur getraind. Dinsdags trainen we op de baan en op de donderdags gaan we in en om de stad Leeuwarden trainen. Deze groep is voor de serieuze hardloper(ster) met ambities, die geen enkele training wil missen, zichzelf wil verbeteren en regelmatig acte de présence geven op wedstrijden. Daarnaast is het natuurlijk een sociale groep, gezellig en wordt er veel gelachen.

Om in Wedstrijdgroep 1 te kunnen trainen en goed mee te kunnen komen moet je de 10 km in 42’ en de halve marathon 95’ minuten kunnen lopen. Bij ons trainen Nationale – Regionale (sub)toppers. De deelname aan de groep is altijd na overleg met trainer. Het is verstandig om bij het kennismakingsgesprek eventuele chronische ziektes, bijvoorbeeld Diabetes Mellitus of Astma te melden bij de trainers zodat zij er in de training op kunnen toezien dat alles goed gaat.

Over de trainers Marianne en Rémon.

Rémon van Lunzen geboren te Harlingen, 9 maart 1969 en ik ben fysiotherapeut van beroep. Ik ben nog steeds een gepassioneerd hardloper, als gaat het natuurlijk allemaal wat langzamer. Vanaf mijn 23e  ben ik in Den Haag bij De Haagse Roadrunners, in de wedstrijdgroep gaan trainen, onder trainerschap van Roche Silvius. Ik woonde en werkte toen met mijn vrouw in Den Haag. Toen de kinderen kwamen zijn we weer terug naar Leeuwarden verhuisd en heb ik me aangemeld bij Lionitas, bij Jelle Luinstra. Doormiddel van een leuke loopgroep en een goed gestructureerde aanpak van de trainingen en een persoonlijk trainingsplan heb ik mooie prestaties behaald op de afstanden vanaf de 5 km tot aan de magische 42,195 meter. Verhoudingsgewijs was ik beter op de halve marathon de 30 km en de hele Marathon met als PR op de halve 1:09 en de marathon 2:25.

Sinds 2018 train ik samen Marianne Verwey de wedstrijdgroep en Ik breng ik mijn enthousiasme voor het hardlopen over op de lopers. Dit doen we door goed trainerschap en coaching, gezelligheid in de groep en een gestructureerde aanpak met eventueel gewenst een persoonlijk trainingsplan.

Tot ziens in onze fijne gedreven loopgroep!