Jeannet Huitema

jeannet

Beginners, instroom loogroep
Vereniging: : A.V. Lionitas te Leeuwarden.
Adres baan : Middelzeelaan 20 te Leeuwarden.
Trainingstijden: : maandag 17.45 t/m 19.00 uur.

 

De maandagavondgroep van 17.45 tot 19.00, is voor mensen die lekker gezond buiten ontspannen willen hardlopen. Trainer Jeannet Huitema.
In mijn trainingen is er veel aandacht voor looptechniek, krachttraining, rekoefeningen en de begeleiding naar eerste 5 of 10 km loopje. Elke training is verschillend, waarbij ik zeker ook rekening houd met het weer. Zelf vind ik crossen (door bossen lopen) ook geweldig, dus probeer ik ook altijd om een onderdeel van de training op het gras te laten plaatsvinden. Minuten lopen, spelletjes, estafette, op tijd lopen, wandelen, alles kun je bij mij tegenkomen maar het uitgangspunt blijft loopconditie ontwikkelen en het gehele lichaam trainen.
Dit alles in een sportieve en sociale sfeer. We lopen ook veel in groepjes zodat mensen elkaar kunnen motiveren. We lopen op de baan maar zomers gaan we ook wel eens naar de Froskepôlle. En als er ijs ligt kunnen we ook zeker een loop/schaatstraining inpassen.
Afgelopen zomer hebben we zelfs een surf/looptraining ingepast. Iedereen is welkom, een beetje sportervaring is wel gemakkelijk om de trainingen te volgen, maar niet een vereiste.Nu iets over mijn eigen sportcarrière. Het was 1974, ik was toen 14, toen mijn broer (Johan)en ik besloten om mee te doen aan de Recreanaloop. Er deden toen bijna 1000 deelnemers mee, en ik won de 5e prijs bij de meisjes. Maar ja, als 14 jarige zijn er natuurlijk veel interessantere “dingen” om te doen, dus de prijs werd mooi op de kast gezet, maar er werd niet meer gelopen. Na wat omzwervingen met Basketbal besloot ik in 1982 weer te gaan lopen. De aanleiding was Gerard Nijboer die in Athene Olympisch goud haalde op de Marathon. Tjonge, wat een prachtige beelden, dat een mens dat kon. Ik heb toen enkele malen meegetraind bij Lionitas, maar met lopen ben ik niet verder gegaan.Want…, ik kon ook aan een surfplank komen. Ja, en daar werd ik gelijk verliefd op, nu ben ik ook windsurfinstructeur. Aangezien surfen een echte zomersport is, heb ik er altijd nog wat naast gedaan. Softbal, Karate, fitness. Maar geen lopen.
Tot 1995. Ik herinnerde me het plezier van de uitputting, en het lekkere buiten zijn. Ik ben voor mezelf gaan lopen en in 1996 bij Theo Tjepkema gestart. Ik train nu met veel plezier in de middengroep bij Cor de Vries. Heb al 2 Marathons op mijn naam. Rotterdam in 2001 en De Slachte Marathon in 2004. Mijn volgend doel is samen met mijn partner ” de Marathon van New York” te lopen, dat lijkt me echt kicken. Mijn trainersdiploma het ik in mei 2005 gehaald. Snelle tijden zal ik nooit klokken, maar ik heb wel ontzettend veel plezier in het hardlopen. En dat laatste wil ik mijn groep graag meegeven. Lopen kan anywhere en anytime, en vooral in je eigen tempo, en de trainingen van mij zijn daar de basis voor. Okt. 2005

Jeannet Huitema, tel : 058-2129676, e-mail: huitemajeannette@hotmail.com