Tjibbe Bazuin overleden

Bij terugkomst van mijn vakantie las ik niets vermoedend de Leeuwarder Courant  en stuitte op het overlijdensbericht van goede vriend en clubman Tjibbe Bazuin.

Tjibbe Bazuin tijdens de vrijwilligersavond in 2007

Je schrikt toch wel even want hij was een sportvriend; samen gingen we wel naar trimlopen toe.

Tjibbe Bazuin hield van hardlopen, was een trimmer pur sang die op latere leeftijd met deze sport begon. Op zijn niveau deed hij zijn best en was zeker ontvankelijk om nog iets te leren.

Als ik Tjibbe moet typeren dan was hij een no nonsense mens met een zeer aimabel karakter.

Voor Lionitas heeft Tjibbe zeker wel veel betekend. Door zijn affiniteit met het lopen werd Tjibbe in april 1989 lid van de TC, de technische commissie die nu de WOC heet. Daar deed hij zijn ding, loopparcoursen uitzetten en verzorgingsposten bemannen, een stille en harde werker. Ook voor wijkvereniging de Blokkendoos was Tjibbe actief waar hij mede de Canterlandloop organiseerde.

Tot aan zijn vut bij de PTT Post in de zomer van 2004 was Tjibbe een van de steunpilaren van de TC.

Na de training op de baan was Tjibbe ook onderdeel van het team dat de kantinediensten uitvoerde.

Onvergetelijk – ik deed ook mee – was zijn optreden als de Chinese hardlooptrainer Chi Wa Woef  tijdens een cabaretvoorstelling op een van de Lionitas feestavonden. Ook in de Lionitas film van Marc Smedema ‘De eerste prijs’ was het door Tjibbe vertolkte personage Feye Fodje op zijn lijf geschreven.

Tjibbe was ook befaamd om zijn moppen: “Tied feur un mopke?” Hier volgt eentje die in het clubblad van Lionitas heeft gestaan.

Er komt een echte Grunninger in een café in Amsterdam om een slokje. “Wat belieft u?”, vraagt de kroegbaas. “Een borrel graag.” “Een martini-dry?”, vraagt de uitbater. “Nee, geef mij er maar één”, zegt de Grunninger.

Tjibbe is tamelijk onverwachts overleden en is 83 jaar oud geworden. Namens het bestuur en de leden van Lionitas wens ik zijn nabestaanden veel sterkte toe dit verlies te verwerken.

Imco van der Wal