Sytze Wetting Trail: eerbetoon aan clubman en veel extra’s voor deelnemers

De Wielen Trail van AV Lionitas gaat vanaf de eerstvolgende editie op zondag 13 november verder onder de naam Sytze Wetting Trail. Met de nieuwe naam brengt de vereniging een eerbetoon aan een zeer gewaardeerd clubman die jarenlang van onschatbare waarde is geweest voor het lopen in het algemeen en de Leeuwarder atletiekvereniging in het bijzonder.

De grotendeels onverharde loop door natuurgebied de Lytse en Grutte Wielen is uitdagender dan een wegwedstrijd. Deelnemers kunnen kiezen uit 6,8 en 18,3 kilometer. Voor de kids is er een loop van 1 kilometer.

Extra’s

De trailrun is dit jaar vanwege de naamsverandering extra speciaal. Voor alle deelnemers ligt er bij de finish een prachtige medaille klaar, mogelijk gemaakt door Runpoint Leeuwarden. Ook staat er na afloop een heerlijke kop dampende erwtensoep op ze te wachten, aangeboden door restaurant De Grote WIelen dat volgend voorjaar geheel vernieuwd wordt heropend.

Restaurant de Grote Wielen opent in het voorjaar van 2023

Sytze Wetting was ook jarenlang wedstrijdsecretaris van de Ameland Adventurerun. Daarom heeft de organisatie van deze loop 25 startbewijzen beschikbaar gesteld die onder de deelnemers worden verloot.

Starttijden

De kidsrun begint om 11.00 uur, de 18,3 km start om 11.15 uur, deelnemers aan de 6,8 km vertrekken om 11.30 uur. Inschrijven kan online tot en met zondag 13 november 10.45 uur via lopeninleeuwarden.nl. Daar zijn ook kaarten van de routes te vinden.

Over de Sytze Wetting Trail

De  Sytze Wetting Trail vindt zijn oorsprong in het toenmalige Running Center crosscircuit waarin in het najaar en de winter vier lopen werden georganiseerd. De cross in de Froskepôlle was de eerste wedstrijdloop waaraan de latere meervoudig olympisch kampioene Sifan Hassan deelnam. De trail is een aantal edities gestart bij de camping in de Lytse Wielen, de laatste jaren is Copini Buitensport bij de Grutte Wielen gastheer van de loop.

Alle informatie over de trail op: https://lopeninleeuwarden.nl/lopen/wielen-trail-leeuwarden/

Meer over Sytze Wetting op: https://lopeninleeuwarden.nl/over-sytze-wetting-1947-2022-de-naamgever-van-onze-trailrun/

Sytze tijdens de Kaaploop in 1980