Succesvolle ‘vernieuwde’ Noorder Fit Run

nfr    nfr2    nfr-1

Niet meer 1,2,3 of 4 x hetzelfde rondje bij de nieuwe Noorder Fit Run…. dat was de aanleiding voor de organisatie ( WOC weg ) om met een 5- tal vernieuwende routes te komen waarvan de meeste zuidelijk van Leeuwarden liepen.Prachtig hardloopweer was het afgelopen zaterdag waarbij het opviel de dat er ten opzichte van eerdere Lionitas loopjes zo veel jeugd in actie kwam ! Ook vele Lionitasser’s onder hen die dus niet alleen op de atletiekbaan, maar ook tijdens de 1 km Noorder Kids Run en de 2,5km in actie kwamen ! Als ‘beloning’ kregen ze allemaal een medaille, flesje Extran en een suikerbrood. Mooi meegenomen natuurlijk, maar veel meer ging het ze om het meedoen. Ook werd door enkele pupillen nog druk gelobbyd voor de verkoop van de Grote Clubactie loten waarbij de opbrengst naar atletiekmaterialen voor de jeugd gaat…. wat je noemt een win-win-situatie.

Met 237 deelnemers aan de start op alle afstanden voor deze eerste vernieuwende Noorder Fit (Kids) Run 2.0 mag de organisatie dan ook tevreden zijn, zeker gezien het feit dat er een ruime keuze was van meerdere loopjes in de provincie.De Noorder Fit Run is een initiatief van De Stichting Vrienden van het MCL en Atletiekvereniging Lionitas. De opbrengst van deze loop gaat ieder jaar naar een goed doel in het MCL. De opbrengst van deze 18e editie gaat naar het Centrum Klinische Geriatrie t.b.v. een bewegingsapparaat voor de oudere, kwetsbare patiënt.

Uitslagen: Uitslagenlijst Noorder Fitrun 1 oktober 2016

Fotocamera     Vele foto’s werden gemaakt van de Noorder Fit Run. Alle fotografen hartelijk dank voor het belangeloos delen van de foto’s !

2-10.foto’s  toegevoegd van Bettie Koops.

Foto’s : Foto’s Janke van der Schaaf  Foto’s Gerrit Gildemacher  /  Foto’s Hendry Born  /  Foto’s Bettie Koops & Foto’s van Jaap Meijer op : Lionitas Facebook Groep

Video : start Kidsrun 1 km / filmed bij Ruben Muller