Naar een nieuwe atletiekbaan:

De vlag kan uit !

Breaking news uit de A.V. Lionitas Nieuwsbrief-rubriek vanuit het bestuur(28-03-2016)

Als de gemeenteraad er in april mee instemt, en daar lijkt het wel op, investeert de gemeente Leeuwarden volgend jaar 550.000 euro in volledige renovatie van de atletiekbaan. De plannen zijn onderdeel van de investeringen die de gemeente in de tweede helft van de gemeenteraadsperiode wil realiseren. Zoals bekend is er afgelopen jaren nauwelijks onderhoud gepleegd aan onze accommodatie omdat er sprake was van een geheel nieuwe atletiekbaan in de Zuidlanden.

Nu dat plan is afgeschoten, heeft beheerder BV Sport de gemeente gevraagd om de atletiekbaan aan de Middelseelaan grondig aan te pakken. Dit jaar al worden er voor 30.000 euro maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat Lionitas weer wedstrijden mag houden. Volgend jaar volgt volledige renovatie van de baan en de aanloopstroken voor het verspringen.

Het nieuwe bestuur is erg blij met dit nieuws. Dank gaat uit naar het vorige bestuur en in het bijzonder naar Wim Paauw en Louis van Schaik die bij BV Sport en de gemeente hebben gepleit voor deze investeringen.