Mooie prestaties bij NK Indoor Apeldoorn voor D & C junioren

Op 19 en 20 januari vonden in Omnisport Apeldoorn, op de indoor atletiekbaan de Nederlands Kampioenschappen voor D&C junioren plaats.AV Lionitas was met 12 atleten vertegenwoordigd: 9 D-junioren (11/ 12/13 jaar) en 3 C –Junioren (13/14/15 jaar).

Om maar met het hoogtepunt te beginnen: De meisjes D2 zijn Nederlands kampioen geworden op de Estafette 4×50 meter!!Een fantastische prestatie in een nieuwe beste tijd voor het team van 28.13.In verband met een haperende tijdmeting moest de race opnieuw gelopen worden. Een gelukje voor Shanara, Maite, Bernice en Yara want de wissels liepen in de 2e race veel beter waardoor zij als eerste eindigden.

 

 

Ook de overige atleten presteerde goed ook al werden er verder geen medailles meer gewonnen. Er werden in totaal 16 PR’s verbeterd door onze atleten, 7 halve finales behaald en 4 finale plaatsen. 2 keer werd er een 4e plaats behaald, dus net buiten de medailles.Het seizoen is goed gestart, op naar meer mooie prestaties is 2019.En aan de meiden estafetteploeg: namens de hele vereniging gefeliciteerd met jullie mooie prestatie!

Hans Geleynse

Bestuur AV Lionitas