Lionitas cursisten Basic Life Support/AED geslaagd.   

In alle opzichten een geslaagde avond was het op woensdag 5 april voor de ruim 15 aanwezige (voornamelijk) Lionitas trainers. In ruim 3 uren tijd werden zij getraind in vele ‘ins-en outs’ m.b.t. reanimatie, het gebruik van de AED, stabiele zijligging en meer ! Waardevolle kennis werd opgedaan en in de ‘oefen’ praktijk gebracht onder leiding van de ervaren trainers van de Stichting Reanimatie Leeuwarden e.o.

Natuurlijk hoopt een ieder het geleerde niet in de praktijk te hoeven brengen … Maar fijn om te weten dat als de nood aan de man/vrouw komt er weer meer mensen zijn die weten hoe te handelen en wat te doen !  Alle deelnemers/sters zijn sinds gisteren dan ook in het bezit van het diploma reanimatie (BLS) en AED.

Eye opener was dat een AED , door iedereen ( gediplomeerd of niet,) in geval van een hartstilstand gebruikt kan en mag worden. Dus kijk er eens naar als je deur uitstapt bij Lionitas op weg naar je je warming up én neem 1 minuutje de tijd om www.hartstichting.nl/doe-mee/reanimeren-in-6-stappen  te lezen !