Lionitas atleten presteren uitstekend bij NK indoor-atletiek

Op verschillende weekenden in februari waren er in Apeldoorn de NK-indooratletiek in diverse categoriën en van Lionitas waren er veel vooral jonge atleten afgevaardigd die daar prima voor de dag kwamen. Hieronder een overzichtje.

Op zaterdag 27 januari was er voorafgaand aan de verschillende NK’s de gelegenheid om de baan in Apeldoorn te verkennen bij de door PEC Zwolle aldaar georganiseerde indoorwedstrijd. Van Lionitas deden hier drie atletes mee, alledrie bij het hoogspringen. Bij de vrouwen onder 20 werd Tessa de Roos derde met een sprong van 1,61m, hetgeen voor haar een beste seizoensprestatie betekende. Doutsen Leijenaar sprong als meisje onder 14 mee met de vrouwen onder 18 en werd daar nota bene tweede met ook al een sprong van 1,61m. In dezelfde categorie werd Nynke Slager als meisje onder 15 vijfde met een sprong van 1,51m.

Lenny Diepenmaat-van Eekelen pakt nieuwe titel met de kogel

Op 3 en 4 februari kwamen als eerste de masters aan bod op hun NK-indoor en Lenny Diepenmaat-van Eekelen pakte hier flink uit bij het kogelstoten bij de vrouwen50 met alweer een titel (eerder had ze het afgelopen jaar op het NK outdoor hetzelfde gedaan). Ze stootte meteen in haar eerste stoot de 3kg kogel al naar 11,61m, wat voldoende was voor de eerste plaats. Tweede plaatsen waren er daarnaast voor Marcel Adema bij de mannen50 op de 1500m (pr in 4:30,94) en meerkamper Sjouke Nauta bij het polsstokhoogspringen voor mannen65 met een sprong van 2,01m; hij werd tevens derde bij het hoogspringen met 1,23m.

Geen medailles, wel mooie pr’s

Een week later was het tijd voor de aanstormende talenten onder 18 en onder 20 om zich in de spotlights te zetten en ook hier was er een afvaardiginging van Lionitas present. Uit de meerkampgroep deed Tessa de Roos bij de vrouwen onder 20 mee aan het ver- én hoogspringen en ze sprong met 1,58m bij hoog naar een achtste plaats en met 4,69m bij ver werd ze dertiende. Reinder Andringa (eveneens uit de meerkampgroep) deed bij de mannen onder 18 mee op drie nummers en scoorde een mooi persoonlijk record op de 400m met een tijd van 52,29, helaas net niet genoeg voor de finale. Bij het verspringen sprong hij ook al naar een pr met een prima laatste poging van 6,28m en dat betekende voor hem de zevende plek. Op de 60m liep hij tenslotte naar een tijd van 7,53, wat goed was voor de top-25. Verder bij de mannen onder 18 een mooie prestatie van Quido Damhof, die tiende werd in een persoonlijk record van 2:02,86 op de 800m.

Doutsen Leijenaar maakt indruk bij NK indoor-U14

Bij de nationale indoorkampioenschappen voor atleten onder 14 jaar in Apeldoorn deed vooral Doutsen Leijenaar namens Lionitas van zich spreken door bij alle drie de onderdelen waarop ze startte in de medailles te vallen. Ze won zowel het hoogspringen als de 60 meter horden en eindigde bij het kogelstoten als derde. Met haar tijd van 9.43 won ze niet alleen de 60 meter horden in een persoonlijk record, maar daarmee werd ze ook achtste op de nationale ranglijst allertijden. Op het onderdeel hoogspringen is Doutsen al nationale ranglijstaanvoerder allertijden (!) en die status maakte ze waar door ook dit onderdeel te winnen met een hoogte van 1,61 meter. Bij het kogelstoten werd ze tenslotte derde met een stoot van 11,64 meter (een persoonlijk record) waarmee ze oprukte naar de tweede plaats op de nationale ranglijst van dit indoorseizoen.

Ook door een andere Lionitas-atleet bij de U14 werd heel goed gepresteerd, want er was bij de jongens een bronzen medaille en een persoonlijk record voor Sipke Joas van der Sluis bij het polsstokhoogspringen met een sprong van 2,20 meter. Veel andere jonge Lionitassers scoorden hoge klasseringen en er was een vrachtwagenlading aan persoonlijke records, zo waren er pr’s voor Nigel Punch bij de jongens U14 (4,65m ver en 1,55m hoog), Sem de Jong en Jelte van der Knijff bij de jongens U13 (beide op de 60m en bij het hoogspringen) en Koen Scherpenzeel bij de jongens U16 (bij polshoog en bij het verspringen). Bij de meisjes U15 regende het pr’s, zo belandde Jasmijn Boskma meerdere malen net buiten de medailles met prima persoonlijke records bij het kogelstoten (9,87m), het verspringen (4,69m) en op de 60m (8,54). Op dat laatste nummer waren er ook pr’s voor Lieke van de Hooft en Linde Stegeman, die ook nog eens bij het ver- en het hoogspringen pr’s noteerde. Al met al veel prestaties die zich kunnen laten zien en die alweer doen uitkijken naar het komende buitenseizoen.

Sjouke Nauta