Leeuwarden Marsum Leeuwarden

 

Met 452 ingeschreven* deelnemers was het een gezellige drukte van belang vandaag bij de diverse afstanden van de 2e loop in 2017 van AV Lionitas / lopen in Leeuwarden. Met aangename temperaturen, weinig wind en geen regen, troffen de deelnemers het vandaag met heerlijk hardloopweer.

De 1 km Kidsrun, 2,5 km, 5 km, 10 km & 21,1 km halve marathon waren de te lopen afstanden vandaag en alle lopers werden na terugkomst enthousiast onthaald door speaker van dienst Paul Geertsma en de vele vrijwilligers die zorgden voor de handmatige tijdsregistratie en verstrekking van de flesjes Extran sportdrank. Zodra de uitslagen én de ongetwijfeld weer prachtige foto’s van Janke van der Schaaf en Humphrey Paap beschikbaar zijn, dan wordt dat uiteraard hier én op de website geplaatst.

Jan Venhuizen liep de snelste tijd bij de heren op de halve marathon in 1:15:55 op het correct uitgemeten parcours. (De rest van de tijden en uitslagen volgt zodra beschikbaar) Ultra- en trail loper Rob Kelder (mede-uitzetter van het parcours van de Lionitas WielenTrail) liep de 46,5 km. Dit was géén officiële afstand vandaag, maar als je van Tytsjerk naar Leeuwarden loopt, daar meedoet aan de halve marathon én weer terug naar huis loopt kom je dus aan dit aantal kilometers. Ook was het vandaag dé dag voor Yvonne Kassenberg die haar laatste ‘officiële’ hardloopkilometers maakte bij haar vereniging AV Lionitas en onder escorte de 10 km liep en na afloop in de bloemen werd gezet.

De verloting op ‘gouden’ startnummer zal in de loop van deze week via de website en hier op Facebook bekend worden gemaakt. Hierbij alvast wat eerste foto’s van de start van de 1 KM Kidsrun, 2,5 km, en 10 km plus foto’s van enkele van de vele aanwezige vrijwilligers vandaag . Filmpjes van de start van de 2,5km, 5 km en 21,1 km volgen nog. (de 1 km en 10 km staan niet op film)

  UITSLAGEN L-M-L     FOTO’S Janke van der Schaaf   FOTO’S Humphrey Paap    FOTO’S Tjeerd de Jong                            video start 21,1 km    video start 5 km   video start 2,5 km 

*Het aantal daadwerkelijke deelnemers ( ziekte, blessure of niet op komen dagen maar wél ingeschreven) zal vermoedelijk ruim boven de 400 uitkomen en pas bekend worden nadat de uitslagenlijst gepubliceerd is.