Informatiebijeenkomst D junioren

 

Beste D-junioren, atleten en ouders,

Op 23 januari hebben wij een informatie bijeenkomst gehad over de trainingsopzet en competitie voor de D-junioren. Van deze bijeenkomst zou nog een verslagje volgen, bij deze.

Het idee is om voor de D1 junioren een splitsing te maken in de trainingsgroep. Er zal dan een selectiegroep komen en een reguliere trainingsgroep. Voor de reguliere trainingsgroep wijzigt de trainingstijd op dinsdag en donderdag naar 18.00 uur. dit wordt een combinatie met een de reguliere trainingsgroep van de D2 junioren. De trainers Wim en Monique bepalen welke junior in genoemde groepen gaan trainen.  Over het algemeen gelden voor de selectiegroep de volgende criteria:

– de wil bij de atleet om te trainen
– minimaal 2x trainen per week
– deelname aan wedstrijden (zowel individueel als voor de competitie)
– aanwezigheid van een stuk talent voor atletiek (wat in deze trainingen verder uitgebouwd en ontwikkeld wordt)

Het plan was om deze wijziging na de voorjaarsvakantie door te voeren. Nu is besloten dat nog iets in de tijd op te schuiven. Redenen daarvoor zijn dat de groep nu overzichtelijk is qua omvang, de groep goed actief samen traint, maar ook dat de baan nog in renovatie is waardoor er nog niet optimaal gedifferentieerd getraind kan worden. Zodra de splitsing wel gedaan zal worden volgt daar informatie over.

Verder hebben we de competitie voor komend seizoen besproken. Aan deze competitie zullen (zoals het er nu naar uitziet)  8 teams meedoen. De data voor de D-junioren zijn als volgt:  14 april Sneek –  19 mei Assen –  30 juni Groningen.

De gecombineerde D1 en D2 Atleten zullen 1 jongensteam en 2 meisjesteams hebben. Voor elk team hebben wij een ploegleider nodig. Graag zien wij dat een ouder deze taak voor de 3 wedstrijden op zich neemt. Taken zijn:
– vervoer van het team coördineren
– communicatie met de trainers en competitieleider over de bezetting van het team: is iedereen er op de wedstrijd, zijn er zieken of blessures e.d.
– de begeleiding van het team tijdens de wedstrijd.

Verder hebben we bij de competitiewedstrijden ook assistenten bij de wedstrijd nodig voor ondersteuning bij de jurering (materialen op orde, zandbak harken, hoog springlat klaar leggen e.d.)

Lijkt je het als ouder leuk om een van deze taken te doen, geef je dan per omgaande bij mij op!  Met de trainers en de competitieleider maken we een keus wie het kan gaan doen.

Met sportieve groet,
Hans Geleynse