Hollen en rollen bij succesvolle eerste Leeuwarder Rollatorloop

 

 

foto: Jellie van Dijk

Op de warmste novemberdag aller tijden ging afgelopen dinsdag 6 november  de eerste Leeuwarder Rollatorloop van start ! (tevens de eerste van Friesland) Ontmoeten én bewegen was het motto en dus geen wedstrijd, maar gezellig samen een stukje lopen met de rollator over de gerenoveerde Leeuwarder atletiekbaan,  dit alles onder de vrolijke klanken van het aanwezige draaiorgel.

Na ontvangst met koffie thee en cake, en na de inschrijving, werden de rollators voorzien van een startnummer en gingen de deelnemers naar buiten voor de warming up verzorgd door fysiotherapie Leeuwarden met hulp van een groot aantal enthousiaste CIOS sportstudenten. Na deze warming-up liep men richting de startboog voor het gezamenlijk aftellen voor de start. Met het heerlijke weer was het een genot om te lopen en de deelnemers liepen naar kunnen minimaal één hele ronde (400 m) over de atletiekbaan tot zelfs wel vier rondes aan toe. Alle deelnemers in de leeftijd van 66 tot 90 jaar werden persoonlijk begeleid door een van de Cios studenten en de rollatorloop werd onderwijl van deskundig commentaar voorzien door speaker Hans Willems.

Bij de finish kreeg iedere deelnemer de speciale ‘gouden rollatorloopmedaille’ omgehangen als waardering voor ieders prestatie. Na binnenkomst van de deelnemers die vier ronden liepen, was het tijd voor de prijsuitreiking voor de mooist versierder rollators. John Sloot van Running Center Leeuwarden had maar liefst 3 paar Falke wandelsokken beschikbaar gesteld en ook was er nog een beker in klein formaat. Hierna konden, deelnemers, publiek én organisatie  nog even nagenieten in de kantine van Lionitas met een kopje koffie of thee. Een prachtig en nieuw evenement deze eerste editie, wat we als organisatie ( Sportwijk Nijlân, AV Lionitas en Wijkcentrum Nijlân) uiteraard gaan evalueren voor een vervolg in 2019 ! 

UitslagenEerste Leeuwarder Rollatorloop 2018

Foto’s: Sportwijk Nijlân    Dirk Visser 

Aangenaam verrast waren we door de vele media aandacht zowel vóór het evenement door het plaatsen van de aankondiging door Huis aan Huis Leeuwarden. Maar ook tijdens het evenement door TV, radio en video opnames van onder meer:

De Leeuwarder Courant:  Video verslag LC

Omroep Leo MiddelseOpname TV Leo Middelseé

Omrop Fryslân radio: Fryslân Radio vanaf minuut 20:17

Omrop Fryslan TVTv opname Hea! Omrop Fryslân 12-11-2018

Erg blij waren we ook met de vele helpende handen van vele organisaties en vrijwilligers waarbij een aantal al eerder genoemd zijn. Ook de WOC (Wedstrijd Organisatie Commissie van Lionitas)  o.a. startboog en faciliteiten, het Rode Kruis (gelukkig niet in actie hoeven komen) en kantinebeheerder Edwin Kalksma danken we voor de belangeloze hulp en inzet. Hoewel misschien geen volledige opsomming… willen we iedereen bedanken voor de hulp !