Haal onze lopers met de bevrijdingsvlam binnen. De vrijheid geef je door!

   

Bevrijdingsloop oproep :
Haal de bevrijdingslopers op 5 mei met applaus en gejuich binnen.

In de nacht van 4 op 5 mei wordt de bevrijdingsvlam in Wageningen ontstoken door de Burgemeester aldaar. Dit gebeurt bij Hotel de Wereld. Ook dit jaar halen lopers uit Leeuwarden en omgeving de vlam op en brengen die in estafette vorm terug naar Leeuwarden. Waar burgemeester Ferd Crone  de vlam aangeboden krijgt.
Maar voor het zover is zou het prachtig zijn wanneer de lopers, die na de dodenherdenking in de Prinsentuin afgereisd zijn naar Wageningen en terug rennen in estafettevorm, met applaus binnengehaald gaan worden.


In Wageningen staan de mensen elk jaar de eerste kilometers langs de route om alle lopers uit geheel het land, die hun bevrijdingsvlam naar hun stad terug brengen, toe te juichen en te applaudisseren. Tijdens de dodenherdenkingen heeft men al gevoeld hoe belangrijk het is om in vrede te leven. Alle lopers rennen met die vlam voor de vrijheid en om die te vieren.
Terwijl u waarschijnlijk slaapt hollen zij door de nacht, hopelijk met goed ren weer. En met een prachtige sterrenhemel. Want genoten van de natuur wordt er ook. In de loop der jaren is het een hechte groep geworden waar nieuwe lopers bijkomen en anderen soms de loop die meer kunnen volbrengen niet meelopen maar wel hun gezicht laten zien. Het is een groep die bestaat uit alle leeftijden vanaf ongeveer 16 jaar tot een leeftijd waarop het persoonlijk te moeilijk wordt om de tocht te volbrengen.
Deze groep van meisje, vrouwen, jongen en mannen verdient het om een staande ovatie langs de route te krijgen. En niet te vergeten hun chauffeurs en organisaties pus sponsoren.
Daarom mensen vier en beleef de vrijheid en juich ze binnen.
Het laatste deel van de route loopt langs Irnsum, Tsienserburen, Reduzum, Wytgaard, Goutum en het laatste stukje,ongeveer 10.30  11.00 uur, langs het looppad aan het van Harinxmakanaal richting de Lionitas baan. Hier krijgen ze een ontbijt en kunnen ze zich opfrissen voor het volgende officiële gedeelte.
Mocht dit niet lukken om langs de route te staan dan kunt u met ze meelopen vanaf ongeveer 12 uur bij Lionitas weg richting de Waag . Daar worden ze muzikaal verder begeleidt naar de Prinsentuin met de vlam. Na het zien van de ontsteking van de vlam en het begin van Het Bevrijdingsfestival kunt u de vrijheid gaan vieren.
De lopers zullen grotendeels naar huis gaan om te slapen. Zij zijn dan vele uren wakker en actief geweest.
U wilt toch al naar het Bevrijdingsfestival. Loop daarom de laatste etappe naar de binnenstad feestelijk met hen mee!
Ze hebben een vrolijke begroeting na die tocht door de nacht verdiend! Na 180 km. De langste route die gelopen wordt! van uit Wageningen.

Klik hier voor aanvullende info over de bevrijdingsloop.

Jellie van Dijk. 24-4 2017