Geringe animo voor gezellige Vaute Avond

De schamele opkomst moet als eerste worden genoemd. Slechts 30 (van de ruim 500) leden hadden vrijdagavond de 6e oktober vrijgehouden voor het meevieren van de eerste Vaute Avond die door de zeer actieve barcommissie van Lionitas werd georganiseerd. Natuurlijk het was een probeersel maar het prijzenswaardige initiatief verdiende meer. Degenen die er wel waren hebben een leuke avond gehad en de thuisblijvers hadden ongelijk, ergo moeten zich schamen.

Bij binnenkomst werden de feestvierders verwelkomd door de foute muziek van het Trio Penotti en een drankje van onbestemde kleur. Niet voor mij weggelegd maar ik kreeg wel een glas helder water van Jaan van der Zee. De muziek was niet bepaald op achtergrondniveau want een gesprekje was nu en dan moeilijk te voeren. Het mocht de pret echt, echt niet drukken. Nadat we iedereen (bijna iedereen dan) in zijn foutste outfit hadden bewonderd konden we beginnen aan het foutste onderdeel van de avond en waarvoor we waren gekomen: de bingo! Het muzikale trio – met af en toe een vals akkoord – nam die taak voor zijn rekening. In drie bingoronden afgewisseld met foute muziek werd de prijzentafel eer aangedaan. Dick Henkes krijgt van mij de complimenten voor zijn onvermoeibare inzet stad en land af te reizen voor het binnen harken van de meest waardevolle prijzen. De hoofdprijs van de bingo – een waardebon van 150 euro voor sportschoenen – ging naar Gepke. De vele prijzen die toen overbleven werden onder de aanwezige feestgangers verloot. Zo ging Hans van der Steen met de ‘Oldehove’ wat dat ook zijn mag huiswaarts. De drank ingeschonken door onze fraai als oliesheik uitgedoste Roel Houttuin vloeide de hele avond rijkelijk. Of het inderdaad door de drank kwam weet ik niet maar op een gegeven moment stonden bijna alle aanwezigen op de dansvloer gekke bewegingen te doen. Zelfs Koos Pietersma, binnenkort tikt ie de 85 aan, stond als een uitgelaten jongvolwassene op de discomuziek te dansen. Bijna aan het eind van het feestgewoel werd de persoon met de foutste oufit uitverkozen. Jellie Dantuma met haar felgekleurde hanenkam verdiende dan ook terecht en unaniem deze prijs. Proficiat.

De vraag hoe fout de avond nou was kan ik alleen maar beantwoorden door te zeggen dat het niet opkomen van de meerderheid van de leden de meest foute boel was.

Imco van der Wal

Roel, Dick en Jaan van de barcommissie tekenen voor de organisatie
(Dis)Koos Pietersma in actie
De prijs voor foutste outfit gaat naar Jellie Dantuma