verslag en foto’s Douwe Kleefstra Loop nr. 33

Het nieuwe jaar is begonnen en dan is het tijd voor de Douwe Kleefstraloop. Een loper zei: “Het is net een uit de hand gelopen nieuwjaarsreceptie waarna je ook nog een stukje mag hardlopen”. En er was wat te kiezen op de verschillende loopafstanden: een 1km kidsrun, een 2km, een 5km, een 10 km en 10 Engelse mijlen. 

Uiteindelijk hebben 486 deelnemers zich ingeschreven.

Sommige deelnemers droegen een goudkleurig startnummer. Zij doen mee aan de ” Gouden Leeuw Lopen”. Naast de Douwe Kleefstraloop gaan ze ook deelnemen aan Leeuwarden-Marssum-Leeuwarden en aan Rondje Goutum. 

Aan de Gouden Leeuw Lopen zijn mooie prijzen verbonden.

Na het zoenen en het handje schudden gingen de lopers zich warm lopen en maakten zich klaar voor de start. Tussen 11.00 en 11.30 uur gingen de verschillende onderdelen van start.

Het was prachtig om de fanatieke kinderen van start te zien gaan. Naast de wedstrijdlopers waren er ook veel recreanten die er een mooie dag van gingen maken.

De omstandigheden waren perfect: droog weer, een beetje tegenwind op de terugweg en veel vrijwilligers voor de ondersteuning. Voor de lopers van de 10 Engelse mijlen was het alleen vervelend dat ze weer die verdraaide veeroosters tegenkwamen.

De winnaars zijn:

1 km kidsrun

Jongens           : Koen Scherpenzeel      

Meisjes            : Amélie Berk    

2 km

Jongens           : Detmar Immerzeel                                                    

Meisjes            : Renske Drenten  

5 km                                                        

Heren              : Hessel Wijnja

Dames             : Mare te Biesebeek

10 km

Heren              : Jelle Broersma

Dames              : Anita Flapper

10 EM

Heren              : Rob Vijver

Dames              : Judith v/d Meer