Lionitas in actie op estafette en kidsrun bij de FBK Games !

 

Foto: Lionitas in actie op Kidsrun FBK Games.

Een prachtige atletiekzondag en dát was het gisteren bij de FBK Games in Hengelo ! Ook een actieve dag voor een aantal Lionitas atleten uit Leeuwarden want, zoals wellicht bekend, was er in het voorprogramma van de FBK Games deelname aan de Olympische estafette ( 800-400-200-200m ) door een Lionitas team. Met een officiële ontvangst bij de ingang, het ophalen van de startnummers en accreditatie en het melden bij de zogenaamde callroom was dit een officieel gebeuren en een geheel nieuwe ervaring voor de 800 meter loper Remy Borawitz, de 400 meter loper Quinten Geleynse en de beide 200 meter loopsters Naomi Teppema en Lisca van Gelder. 

Omdat bij Lionitas de jeugd (atletiek) de toekomst heeft was er voor gekozen de jeugdatleten deze prachtige kans om deel te nemen aan deze estafette te geven. Zo stond er dus een gemend jongens/meisjes team met een gemiddelde leeftijd van 12+ aan de start. Dat de teams uit o.a. Rotterdam en Hengelo ietsje ouder waren en ruim 2 koppen groter … daar maalden de Lionitas atleten dan ook niet om. Met een 5e plaats, veel plezier en een geweldige inzet was het een schitterende ervaring om op dezelfde baan te lopen voor zo veel publiek en te finishen waar later die dag ook Dafne Schippers, Sifan Hassan en Churandy Martina over de finishlijn komen !

Maar er waren nog veel meer Lionitassers die de atletiekbaan mochten betreden in Hengelo. Want ook tijdens de 800 meter Kidsrun zag het geel & blauw van de Lionitas atleten.Met een luid applaus van het publiek en de vele trotse ouders liepen de atleten en atletes hun 2 ronden door het volle stadion en ook hier een en al stralende gezichten na afloop ! Vlak na de Kidsrun startte het hoofdprogramma met een rijtoer in cabrio’s van de bekendste atleten en atletes door het stadion. Prachtige wedstrijden en top atletiek op wereldniveau was er continue te zien. En dat oud Lionitas atlete Sifan Hassan in een razendsnelle tijd en solo op de finish van de 1500 m vrouwen afliep gaf natuurlijk een meer dan prachtig ‘Leeuwarder’ tintje aan deze toch al mooie dag.

Kortom Genieten met een hoofdletter vandaag ! Namens de Jeugdcommissie van Lionitas willen we iedereen die mee was bedanken voor de deelname en het bezoek aan deze FBK Games en graag tot ziens bij een volgende activiteit!

Foto’s Lionitas op FBK Games klik  hier  Verslag Huis aan Huis klik hier