Drukte van belang bij zonnige Douwe Kleefstraloop

 

Prachtig zonnig hardloopweer was het vandaag bij de 31e editie van de Leeuwarder Douwe Kleefstraloop. Zelfs de straffe en koude ONO wind deerde de vele deelnemers niet. Aangenaam hardloopweer dus om een van de vele afstanden te lopen. Ook door dit mooie weer vielen veel na-inschrijvingen te noteren op een van de vijf te lopen afstanden.

Met 501 ingeschreven deelnemers waarvan 475 vandaag daadwerkelijk aan de start stonden is de organisatie uiteraard zeer tevreden. Met vorig jaar al een recorddeelname van bijna 375 deelnemers had men besloten dit jaar met elektronische tijdwaarneming te gaan werken. Een goede keuze bleek, want met zo’n groot aantal deelnemers op de 1 km, de 2.5 km, 5 km, 10 km en 16,1 km een haast ondoenlijke klus om dit allemaal handmatig goed en correct te kunnen verwerken. Bovendien staan de uitslagen nu al kort na afloop online.

Bij de finish werden alle deelnemers hartelijk onthaald met naam en toenaam door speaker van dienst Hans Willems. Direct na afloop was er voor alle deelnemers een flesje Extran sportdrank en in de kantine een beker warme chocolademelk. De winnares op de 10 Engelse mijl werd bij de dames Judith van der Meer uitkomend voor AV Lionitas in een tijd van 1:08:38, zij mocht na afloop de Sietske Rijpstra Wisselbokaal in ontvangst nemen. Bij de heren was de winst op de 10 EM voor Douwe Nauta (eveneens AV Lionitas) Hij liep met 59:48 als enigste onder het uur op deze afstand en kreeg na afloop de Douwe Kleefstra Wisselbokaal uitgereikt.Ook veel deelnemers liepen vandaag met ‘gouden startnummers’, dit voor diegenen die zich voor de Gouden Leeuw Lopen, de eerste 3 lopen van 2018 voor een voordelig tarief, hebben ingeschreven. Bovendien maken ze hierbij ook nog kans op mooie hardloopartikelen bij verloting op ‘gouden startnummer’ beschikbaar gesteld door sponsor Running Center Leeuwarden. De uitslag hiervan wordt binnenkort bekend gemaakt via de diverse sociale media.

Een ander onderdeel van deze Douwe Kleefstraloop is de Open Jeugd Winter Competitie en deze was met ruim 70 deelnemers ook goed bezet. Afhankelijk van de leeftijd loopt de jeugd t/m 17 jaar de eerste drie lopen van 2018 een 1km, 2,5 km of 5 km. Na afloop van de derde loop volgt de prijsuitreiking. Hofleverancier hier qua deelname was de 1 km jeugdloop met 48 deelnemende pupillen.

Veel, zo niet alle, deelnemers werden onderweg op de gevoelige plaat vastgelegd door de aanwezige fotografen Janke van der Schaaf, Humphrey Paap en Tjeerd de Jong waarvoor hartelijk dank. Rest de organisatie nog alle deelnemers te bedanken en de vele tientallen vrijwilligers en de sponsoren Auke Rauwerda, FrieslandCampina en Running Center Leeuwarden die deze eerste loop van 2018 mede mogelijk hebben gemaakt.

Graag tot ziens bij de volgende loop van Lopen in Leeuwarden en AV Lionitas Leeuwarden op zondag 4 februari: Leeuwarden-Marsum-Leeuwarden !

Alle uitslagen:  Douwe Kleefstraloop 07-01-2018

Foto’s: Janke van der Schaaf     Tjeerd de Jong     Luuk Westra  ( naamsvermelding van de fotograaf , bij delen etc. van de foto’s wordt op prijs gesteld)

Hardloopnieuws LC.nl 08-01-2018 / met dank aan heroïsme.nl 

Verslag Huis aan Huis incl. foto’s van Humphrey Paap 08-01-2018

📹 Video Start:   1 km    2,5 km      5 km    10 km     16,1 km (10EM)