Drukke editie Rondje Goutum

 

Met in totaal 515 inschrijvingen op papier en daadwerkelijk 418 deelnemers aan de start was de organisatie dik tevreden met deze grote opkomst. Immers er kon nog geschaatst worden, de griep tiert nog welig en het was de laatste dag van de voorjaarsvakantie. Met droog en minder koud weer dan de dagen hiervoor, troffen de deelnemers het vandaag.

Maar liefst 6 afstanden waren er waaronder een 1 km Kidsrun, 2.5 km, 4 mijl, 10 km, 10 mijl en als hoofdafstand de 30 km voor de duurlopers en diegenen die in training zijn voor een voorjaarsmarathon zoals bijvoorbeeld Rotterdam.

Edwin Slijkhuis van Groningen Atletiek soleerde in een tijd 1.47.46 op de finish af van de 30 km, waar bij de dames Lizette van der Vegt van Impala deze langste afstand won in een tijd van 2:11:40. Alle overige uitslagen staan hier: Uitslagen Rondje Goutum

Alle lopers werden bij terugkomst enthousiast onthaald door de speaker van dienst Paul Geertsma. De vele vrijwilligers zorgden ondertussen voor het uitdelen van de medailles, Extran sportdrank, warme chocolademelk, verzorging en drinken onderweg en na afloop. Het Rode Kruis stond paraat voor het geval dat. Ook werden vandaag de prijzen uitgereikt aan de deelnemers van de Open Jeugd Wintercompetitie 2018.

De uitslag van de verloting op ‘gouden’ startnummer van deze derde en laatste gouden leeuw loop zal binnenkort via de website en hier op Facebook bekend worden gemaakt.  Van Tjeerd de Jong ontvingen we een mooie fotoreportage en deze staat hier:  Foto’s Tjeerd de Jong    De link naar de video’s van alle afstanden van vandaag staat hier:  Video’s start alle afstanden Rondje Goutum

Meer video’s en /of fotoreportages zijn van harte welkom ! Deze zullen worden geplaatst op www.facebook.com/lopeninleeuwarden en www.lionitas.nl

Graag tot ziens bij de volgende loop van lopen in Leeuwarden op zaterdag 31 maart: de Condensloop met 5 nieuwe routes ! Naast de 21,1 km en 10 km zijn de 1,2 Kidsrun, 2,5 km en een 4 mijl hierbij de nieuwe afstanden.

Met dank aan onze sponsors Running Center Leeuwarden, FrieslandCampina, Auke Rauwerda én dank aan alle vrijwilligers, zonder hen was het niet gelukt.