Condensloop 6 april

De Condensloop, het grootste hardloopevenement dat AV Lionitas organiseert, is dit jaar op zaterdag 6 april. Traditiegetrouw is de start en finish vanaf de De Merodestraat waar  FrieslandCampina in Leeuwarden is gevestigd.

Vanaf de ‘Condensfabriek’ gaan de routes richting de wijk Camminghaburen en recreatiegebied de Groene Ster. De afstanden waarop lopers zich kunnen inschrijven zijn 1 km voor kids en FrameRunners, 2,8 km, 5 km, 10 km en een halve marathon (21,1 km).

De Condensloop gaat om 12 uur van start met de deelnemers die gebruikmaken van FrameRunners, een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Daarna volgen de lopers op de overige afstanden.

Herinnering en prijzen

Iedere deelnemer ontvangt een tas vol met producten van FrieslandCampina. Bovendien is er voor alle deelnemers aan de kidsrun een medaille. Er zijn geldprijzen voor de snelste lopers op de halve marathon in verschillende leeftijdscategorieën bij de vrouwen en de mannen. Op de 5 en 10 km zijn er geldprijzen voor de top drie bij de mannen en de vrouwen in het overall-klassement. Voor de jongste deelnemers aan de Kidsrun en voor de FrameRunners zijn er ereprijzen voor de eerste drie.

Klassieker

De Condensloop is een klassieker op de loopagenda. Vroeger stond de loop ook bekend als de Friese Vlagloop, Koopmans Meelloop en Blikkringloop. Het parcoursrecord op de halve marathon staat bij de mannen op 1:04:59 (gelopen door de Belg Jean Weijts die in 1992). Bij de vrouwen staat de snelstetijd op 1:15:44, neergezet door Mariska Kramer in 2012.  Bij verbetering van het parcoursrecord op de halve marathon stelt FrieslandCampina een geldprijs beschikbaar van 115,00 euro.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via lopeninleeuwarden.nl. Dat kan tot op de dag van de Condensloop digitaal met online betaling. Er is geen na-inschrijving ter plaatse. Meer info op lopeninleeuwarden.nl

Schrijf je voor donderdag in, dan kun je het startnummer donderdagavond in het clubhuis afhalen!