Condensloop 2018

Riekele Kobes snelt naar vierde achtereenvolgende zege op halve marathon Condensloop.

Zaterdag 31 maart was het zover, de Condensloop zou weer van start gaan. Om acht uur werden de eerste voorbereidingen al getroffen door de vrijwilligers, zodat de Condensloop stipt om 12.00 uur zou kunnen beginnen. Rond half elf stroomden de eerste deelnemers al binnen op het terrein van FrieslandCampina, sommigen hoefden alleen maar hun startnummer op te halen, maar er waren ook nog zat mensen die zich nog wilden inschrijven om toch nog mee te kunnen doen aan de wedstrijd. Het was aardig druk in de tent, maar dat was maar een klein deel van de totale 782 deelnemers. Iedereen praat gezellig met elkaar terwijl op de achtergrond muziek klinkt, sommigen zijn aan het inlopen en anderen zijn rekoefeningen aan het doen. Het is iets voor twaalf uur en de deelnemers die meedoen aan de halve marathon staan al gespannen en enthousiast voor de start, ze kunnen niet wachten om te beginnen. Iedereen telt af, dan klinkt het startsignaal en rennen ze weg, hopend op een nieuw persoonlijk record. Vanaf dat moment is de Condensloop van 2018 officieel begonnen. Vlak daarna gaat de 10km op pad, dan de 4 mijl, de 1,2km kidsrun en als laatste is het de beurt aan de 2,5km.

De allereerste lopers die binnenkomen zijn de jeugdlopers op de 1,2 km kidsrun. Trots maar uitgeput komen de jongens en meisjes binnenlopen en halen hun medaille en goodiebag vol producten van sponsor FrieslandCampina op, en rusten uit terwijl ze wachten op de prijsuitreiking. Snel na de finish van de kidsrun komen de eerste 2,5 km lopers binnen vrijwel direct gevolgd door de 4 mijl en 10 km deelnemers. Op de langste afstand, de halve marathon, zijn als eerste (overall) geëindigd bij de heren Riekele Kobes en bij de dames Judith van der Meer. Riekele Kobus maakte bovendien het kwartet vol… voor het vierde achtereenvolgende jaar snelt hij naar de overwinning op deze afstand. Alle uitslagen van alle afstanden en categorieën staan op: uitslagen.nl  (vragen of opmerkingen over de uitslagen, graag via mail naar wocweg@lionitas.nl)

Omdat dit jaar alle routes vernieuwd waren was er wel eens verwarring bij de deelnemers en een voorfietser over hoe ze de route zouden moeten lopen. Ondanks deze verwarring is het toch nog goed gekomen bij alle deelnemers en hebben ze de weg naar de finish kunnen vinden. Al met al is het een geslaagde dag geweest bij de Condensloop. De aftermovie van vandaag volgt zeer binnenkort !

Dit sfeerverslag is met behulp van studenten Communicatie NHL , Andrea de Boer, Luca Froklage en Hester Ludema tot stand gekomen. Namens Lopen in Leeuwarden willen we ze hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en inzet en de leuke filmpjes van de starts van de diverse afstanden. En natuurlijk zijn we heel benieuwd naar de aftermovie die nog gaat komen.

Graag tot ziens bij de volgende loop van lopen in Leeuwarden op 6 mei de Slach om ‘e Súd.

Uitslagen Condensloopuitslagen.nl (vragen of opmerkingen over de uitslagen, graag via mail naar wocweg@lionitas.nl)

video’s Condensloop: www.facebook.com/pg/lopeninleeuwarden/videos/

Foto’s Pieter van der BijFoto’s Condensloop 2018

Foto’s Janke van der Schaaf: Condensloop 2018 Deel 1     Condensloop 2018 Deel 2

Foto’s Humphrey Paap en verslag Huis aan huis: Condensloop Huis aan Huis

Foto’s Andrea de Boer: Sfeer fotoverslag NHL Communicatie  Hierbij nog ruim 100 foto’s die Andrea de Boer, studente Communicatie NHL gisteren gemaakt heeft tijdens de Condensloop ter ondersteuning van de praktijk taak ‘helpen bij een evenement’

Foto’s Humphrey Paap  : Condensloop 2018

Naamsvermelding van de betreffende  fotograaf bij delen van de foto’s wordt gewaardeerd !