Condensloop 2018 met vijf nieuwe routes.

Vroeger ook bekend als de Friese Vlagloop, Koopmans Meelloop en Blikkringloop, start bij de CCF oftewel ‘de Condensfabriek’. Dit jaar (2018) is het hele start en finish terrein verplaatst naar de achterkant van het complex aan de Greunsweg. Inschrijving, verzorging, prijsuitreiking etc. liggen nu allemaal bij elkaar. Ook zijn een drietal afstanden gewijzigd en alle vijf de routes aangepast.

Zo voert de 1,2 en 2,5 km je gedeeltelijk langs de Potmarge en loop je bij de 4 mijl en 10 km een lus over de Froskepolle. De halve marathon tenslotte voert je richting de Lytse Gealen, het weidse buitengebied ten Oosten van Leeuwarden. Kortom: prachtige routes !

Voor de jeugd is er een 1,2 km Kidsrun t/m 10 jaar, maar ook een 2,5 km t/m 14 jaar. Daarnaast kan je kiezen voor een 2,5 km, een 4 mijl (6,4 km), een 10 km of een halve marathon (21,1 kilometer). Iedere deelnemer ontvangt na afloop een tas vol met producten van Friesland Campina. Voor alle afstanden (behalve de 10 km en de 21 km) zijn er ereprijzen. Voor de 21 km zijn er geldprijzen overall en/of per categorie te verdienen. Voor de 10 km zijn er alleen geldprijzen overall te verdienen.

De startnummers hebben een geïntegreerde chip, dus een aparte chip zoals voorgaande jaren is niet meer nodig. Kijk voor alle informatie zoals prijzenschema, routes en voorinschrijving (gereduceerd tarief t/m 30 maart 2018 19:59) op: www.lopeninleeuwarden.nl