Competitie junioren seizoen 2019

Afgelopen maanden hebben onze Junioren van AV Lionitas meegedaan in de competitie.
Met name het meisjes D team maar ook het jongens D team hebben het fantastisch gedaan.

Het meest opvallende resultaat is dat van de meisjes D. Voor het 2e jaar op rij hebben zij zich geplaatst voor de landelijke finale in september.
Om daar aan mee te mogen doen moet het team landelijk bij de eerste 12 ploegen in de D categorie eindigen. Waar zij vorig jaar met de 12e plaats de finale binnendrongen (en 9e werden) komen zij nu met de 9e plaats de finale binnen. Wie weet wat er mogelijk is!
In onze regionale poule 68 hebben zij in de drie competitiewedstrijden een eerste en 2 tweede plaatsen behaald. Daarmee werden zij achter Groningen Atletiek tweede in de poule.

Het jongens D team heeft ook goed gepresteerd in de competitie. Hun doelstelling was om landelijk bij de eerste 25 teams in hun D categorie te eindigen. En met een 17e plaats zijn zij daarin goed geslaagd. Dit was slechts 906 punten van de 12e plaats, wat een plek in de finale had betekent. Als we dat vergelijken met het seizoen 2018 toen zij als 84e eindigden is dat een prachtige progressie.
In onze regionale poule 68 hebben zij in de drie competitiewedstrijden een derde en 2 eerste plaatsen behaald. Daarmee zijn zij als eerste in hun poule geëindigd.

Als vereniging lukte het dit jaar niet om een meisjes C team op te stellen in de competitie (voor jongens C hebben wij te weinig atleten bij de vereniging).
Wel hebben een aantal C-meiden meegedaan in het team voor B Junioren.
Dit team heeft afgelopen maanden meegedaan in poule 46 die 2 wedstrijden op het programma had.
Het B- team is in deze wedstrijden in de regio op een 9e en een 6e plaats geëindigd.
Daarmee werden zij in de competitie landelijk 27e.

Daarmee zijn de regionale competities voor onze teams voorbij dit jaar en rest alleen de landelijke finale nog in september. Meer nieuws over het meisjes D-team dat zich gaat voorbereiden volgt nog.

Voor het nieuwe seizoen zullen de teams weer anders van samenstelling zijn. Alle atleten zullen vanaf 1 november gezien hun leeftijd in een hogere categorie uitkomen. Dit heeft gevolgen voor de competitieploegen omdat die samengesteld zijn uit 1e- en
2e-jaars atleten uit een categorie. Daarover meer in het nieuwe seizoen.

Namens trainers en begeleiding van de competitieploegen
Hans Geleynse
Bestuurslid Jeugd en technische zaken