‘Calorieën en cholesterol’ sparen voor het goede doel.

  

Laatste week Poiesz Jeugd Sponsor Actie!

Sparen voor de jeugdsport maar vooral voor de Lionitas jeugd. Nog t/m 8 april kunnen er sponsormunten gespaard worden. De inleverbox in het Lionitas clubgebouw zal vrijdagavond 6 april voor de laatste keer geleegd worden. Alle spaarders van de munten alvast hartelijk bedankt voor de moeite

Onderstaand artikel van Jellie van Dijk verscheen eerder in de Lionitas nieuwsbrief van 31 maart: Sparen voor de jeugdsport maar vooral voor de Lionitas Jeugd.  Nog t/m 8 April.

Een mooi bedrag aan sponsor geld verdienen door gewoon je boodschappen een paar weken te doen bij de actie gevende supermarkt. Als u dat al niet deed. Wat een rare titel zult u denken…Calorieën en cholesterol sparen voor een sportclub? Ja dat is ook raar, maar wel lekker. De meest bekende en vriendelijke winkel, in het Noorden denkt aan de sportende jeugd. Niet geld naar de professionele voetballers die al zoveel verdienen dat het in een leven niet eens opgemaakt kan worden. Maar aan de jeugd cluppies. Die moeilijk sponsoren kunnen vinden. Daar zitten de talentjes. Die groeien kunnen naar bekende en succesvolle sporters. Of gewoon omdat het leuk is bij een gezellige club te horen met lichaamsbeweging ook nog. En, heel belangrijk het opbouwen van een vriendenkring. Vrienden die bij je blijven omdat ze je leerden kennen toen je nog “gewoon” was/of nog bent. Niet die vrienden die alleen vrienden zijn als je wint en daardoor groot geldverdiener bent. Nee je sport vrienden en vriendinnen die bij elkaar langs de baan  gaan staan als jij net je onderdeel moet doen. Ze schreeuwen je naar de finish of over grotere hoogtes.. Ondanks dat je waarschijnlijk niet eerste wordt. Ze staan er bij als je net een mislukte poging kogelstoten hebt gedaan .En roepen naar je:”Volgende keer beter.” En geven je advies. Daarna ga jij voor ze aansporend schreeuwen. Ze vieren de medaille met je. Je rijdt met ze mee naar de wedstrijd of zij met jou.

Dus bladeren we de folder door al dan niet digitaal. Wat voor wekelijkse boodschappen moest ik toch al halen deze week? Welke houdbare zaken staan in de aanbieding? En welke lekkere aanbieding voor 15 munten is er deze week?  En dat zijn dat net de bloedsuiker en cholesterol verhogende lekkere smul dingen. O jee! Maar alles voor het goede doel. Want 15 munten dat schiet op. Gelukkig zijn de closetrollen ook 15 munten waard. Ja het lekkers komt er in een andere vorm en kleur natuurlijk ook weer uit. Gelukkig, maar voor iets minder munten, is er ook groente in de aanbieding. En fruit. En die lekkere hagelslag, wel de pure nemen die is iets gezonder dan de melk versie. Ja, je moet compenseren nietwaar! Ook handig die tissues. Voor je snotneus. Als je verkouden geworden bent ,in de regen, langs de baan. Als ouder en grootste fan. Thee soorten doen ook een munt. Om weer warm te worden na het kleumen. Je kunt ondertussen ook de gewone spaarkaartpunten verzamelen. Voor een dagje fietsen op Ameland. Om de Cholesterol in bedwang te houden en teveel spaarmunt-calorieën eraf te trappen , over de duinfietspaden.  En ’s avonds thuis weer teniet te doen met een kratje bier uit de aanbieding. Of een Dockummer koffie met een plak grillworst, brie en heksenkaas. En natuurlijk twee bossen tulpen als beloning voor je sportieve resultaten. Straks met het mooie weer ga je weer loopjes doen en jeugd rondrijden naar wedstrijden. En gillen langs de kant. Want dat toejuichen kost ook energie en vliegen de kilo’s er weer af. En voor de gelukkigen verdwijnt de hoge cholesterol waarde.

Beste menselijke mensen … Je hebt je “opgeofferd” voor je sporten de jeugd. En er waren ook genoeg artikelen die voor sporter gezond zijn. Vooral nog even doorgaan met sparen. Ook het lekkers. Denk eraan Deze supermarkt denkt aan de jeugdsporters. Het levert meer voor de club op dan andere acties van andere ondernemers. En iedere volwassene kan zelf wel bedenken welke spaarmuntaanbieding gezond voor haar/hem is. Wat als uitzondering wel of niet kan. Gewoon omdat het lekker is. Omdat je even wilt genieten.. van de sport en de tompoezen.

Volgend jaar maar weer.
Jellie van Dijk
23 maart 2018