Bijzondere onthulling kunstwerk Foekje Dillema in Nijlân

  

Op vrijdagavond 1 juni 2018 zal om 19.30 het kunstwerk gemaakt door Ids Willemsma feestelijk onthuld worden door een permanente plaatsing van het beeld van Foekje Dillema bij de ingang van sportpark Nijlân aan de Middelzeelaan in Leeuwarden. De stad waar Foekje begon met hardlopen bij AV Vitesse van waaruit later, door een fusie met AV Marathon, in 1962 AV Lionitas is ontstaan.

Mede gezien dit atletiekverleden is aan Lionitas gevraagd een actieve rol te willen spelen bij de feestelijke, groots aangepakte onthulling met o.a. diverse sprekers waaronder de wethouder, een  muziekkorps en ongetwijfeld diverse media.

Gevraagd: een zestal Lionitas atletes die op vrijdagavond 1 juni om 19.30 een  200 meter willen lopen ter hoogte van het standbeeld . We denken hierbij aan meisjes junioren  in de leeftijd van ca. 12-16 jaar. Lijkt het je leuk hierbij aanwezig te zijn én een bijdrage te leveren aan de onthulling van het beeld van deze grootse atlete, meld je dan aan voor 15 mei, via mail bij Marc van Gelder:  marc.vangelder@outlook. com 

Meer informatie over Foekje Dillema:  Foekje Dillema – Wikipedia

Meer informatiebeeld : LC. Beeld Foekje Dillema in L