Avond trainingswedstrijd

In de maand mei en juni gaat Av Lionitas een oude traditie in ere herstellen.

In mei en in juni zal 2x een avond trainingswedstrijd georganiseerd worden.

Een baanwedstrijd waaraan alle leden mee kunnen doen. Op het programma staan technische baanatletieknummers alsmede een aantal loopnummers.

We willen hiermee het Lionitas-gevoel, waarbij verbinding is tussen alle onderdelen van onze sportvereniging, versterken.

Tegelijkertijd is het een mooi moment voor de atleten om zich onderling te meten. Van de pupillen die wellicht voor het eerst aan een wedstrijd meedoen tot de ervaren lange afstandloper die zich op een baannummer waagt. Van de Racerunners die deze nieuwe tak van de vereniging aan andere atleten tonen, tot de op het bot gemotiveerde junioren baanatleten die deze wedstrijd als selectiemoment voor de competitie gebruiken.

Het is specifiek een trainingswedstrijd want we realiseren ons dat het in de buurt van een aantal belangrijke andere wedstrijden ligt (Loop Leeuwarden, de competitie voor baanatleten)

Het is voor ons als vereniging ook weer wennen om een eigen wedstrijd te organiseren. In deze twee wedstrijden willen we daar weer ervaring mee opdoen zodat jury, wedstrijdleiding, assistenten, vrijwilligers weer weten wat het vraagt om een goede wedstrijd te organiseren. Dat is ook de reden dat we deze 1e wedstrijd alleen voor Lionitasleden openstellen. Op de achtergrond is de WOC-Baan hard met de organisatie bezig.

Het moet ook een gezellige avond worden waar de jonge atleten de ervaren atleten ontmoeten, waar ouders hun jonge kroost op de eigen baan aan de gang zien, waar recreatieatleten en wedstrijdatleten een goede (trainings-)prestatie willen neerzetten.

Dat alles zal plaatsvinden op woensdag 15 mei en op donderdag 13 juni. Op die avonden zal de baan dus niet beschikbaar zijn voor andere activiteiten en trainingen.

De kantine zal bezet zijn die avond zodat ook de inwendige mens goed verzorgd zal worden.

Op het programma staan o.a. Racerunning, sprint, verspringen en een aantal middenlange afstanden (800,1500, 5000) meer daarover in bijgaande flyer.

Bij de sprint zal er elektronische tijdmeting zijn.

Hierbij een oproep aan alle AV Lionitas leden om je op te geven voor deze unieke wedstrijd. Dat kan via de volgende link bij Ateltiek.nu:

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/25398/

Flyer:http://www.lionitas.nl/wp-content/uploads/2019/04/flyer-15-mei-2019-versie-3.pdf