AV Lionitas presteert 🔝in Apeldoorn !

     

20 en 21 januari stond in het teken van de nationale indoor wedstrijd voor C en D junioren. Lionitas was aanwezig met 14 atleten. 9 D-junioren en 5 C-junioren. In 2017 waren er slechts 2 atleten actief bij de junioren.

Het Omnisport in Apeldoorn is een prachtige hal om te sporten. Maar de storm vorige week had een aantal gevelplaten verwijderd waardoor het koud kon zijn in de hal, maar dat bleek gelukkig mee te vallen. Niet in de laatste plaats door de verhitte strijd die de Lionitassers geleverd hebben.

De 14 atleten hebben gezamenlijk 16 persoonlijke records gescoord en dat is natuurlijk fantastisch, in zo’n belangrijke wedstrijd je beste prestatie leveren ! De meisjes D1 streden in de Estafette 4 x 50 voor de medailles, maar door enkele ongelukkige wissels werden zij net 4e. Er zijn 2 halve finale plaatsen bereikt Eline Ruige (C1) op de 60m horden en Sabrina Cruden (C2) ook op de 60m horden).  Door de deelnemers zijn 6 finale plaatsen bereikt, en ook dat is erg knap gezien het aantal deelnemers. Yara de Boer, Shanara van Zandvoort, Yente Leeuwang en Sabrina Cruden is het gelukt om op de finalenummers mee te strijden. In deze finales heeft Yara de Boer 2x een tweede plaats behaald: op de 60m horden en bij het hoogspringen. Doordat zij ook deel uitmaakte van het estafette team is zij de hele dag in touw geweest. Een mooie prestatie!

Yente Leeuwang heeft een prachtige 3e plaats behaald door in haar laatste poging van de 5e naar de 3e plaats op te klimmen. Tot slot hebben de meisjes C2 op de 4 x 50 estafette de 3e plaats behaald.

En zo is Lionitas met 4 medailles en een vracht aan PR’s huiswaarts gekeerd. De jeugd van de verenging behaalt mooie prestaties en daar zijn we trots op! Op naar de volgende wedstrijd!

Met dank voor het verslag en sfeerimpressie-foto’s aan Hans Geleynse.

Meer foto’s op www.facebook.com/avlionitas