Athletics Champs Atletiek 6 juni 2015 in Sneek

12-6, afgelopen zaterdag was er Athletics Champs in Sneek.
Een verslag van Marc van Gelder

Een prachtige dag was het voor de pupillen  van Lionitas afgelopen zaterdag (6 juni ) op de buitenvelden van AV Horror in Sneek. Met wederom een goed gevulde Athletics Champs ochtend en middag met o.a. hordelopen, hoogspringen, estafette lopen, balgooien, vortexwerpen, verspringen en meters maken ( 4 óf 6 min. hardlopen ) vloog de tijd voorbij en in zo’n 3 uurtjes tijd waren alle onderdelen afgerond.

Ook ADAM dé enige echte mascotte van Amsterdam 2016 – European Athletics Championships was van de partij en alle deelnemers mochten hiermee op de foto, ook Lio, de Lionitas mascotte. Erg leuk natuurlijk. Ook leuk dat juf Monique en juf Suzanne met z’n drieën (!)  aanwezig waren én net als de vele ouders/verzorgers, opa’s en oma’s en teambegeleiders iedereen enthousiast toejuichten.

Zij zagen dan ook dat het leuk, sportief én gezellig was maar ook dat de prestaties geweldig goed waren. Van de 4 deelnemende Lionitas teams behaalden alle 4 het ereschavot !! Met twee 1e plaatsen en twee 3e plaatsen mogen alle deelnemers meer dan trots zijn op zichzelf, gefeliciteerd allemaal ! En uiteraard was dit een hele mooie afsluiting van een prachtige atletiekdag.

De volgende Athletics Champs vinden plaats op zaterdag 27 juni  bij AV Start’78 in Steenwijk.

Uitslagen: www.lionitas.nl  – uitslagen van Lionitas leden ( links onderin ) en via http://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/959/

Foto’s : meer foto’s zijn te vinden op de Lionitas Facebook pagina en hier

EK Atletiek 2016 in Amsterdam :  http://www.amsterdam2016.org/