18 April j.l. 1e Competitie wedstrijd C/D junioren in Assen.

De foto’s zijn hier te vinden: Foto’s

Het was mooi weerde lucht was strak blauw en de vlaggen stonden ook strak door de wind uit het noorden. Er was een meerij schema gemaakt en men vertrok naar de atletiekbaan in Assen. Een auto reed een afslag te ver maar kon toch dik op tijd op het grasveld parkeren. Er werd een plekje met een mooi overzicht op de baan gezocht en de trainers planten er de Lionitasvlag. De mascotte werd op een tuinstoel gezet. Later mocht hij op de schouders van enkele Lionitasatleten rondrennen tussen de wedstrijden door.

De trainers gingen naar het overleg en enkele vrijwilligers gingen bij de onderdelen assisteren. Volgende keer meer vrijwilligers. Dan bent u in beweging en hoeft niet stil in de koude wind te zitten kleumen. Het is gezellig en men leert andere atleten en hun ouders kennen. Gezichten die je telkens weer op een andere baan zult tegenkomen. Het is prachtig te zien dat ook atleten van andere groepen tips geven en waardering uiten voor een prestatie.

Er zijn weer prachtige resultaten gehaald en competitie punten binnen gesleept. Zie hiervoor:

http://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/335/300/

http://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/335/

Op de Facebook van Lionitas staan prachtige foto’s en ook in de nieuwsbrief zijn foto’s te zien.

Het lijkt op de foto’s  warmer dan het was. Er was een koude wind met veel stuifmeel. De auto’s terug hadden dan ook een gele waas. De vroegere D atleten die nu C atleten geworden waren hadden meer concurrentie door de oudere C atleten. Die waren inmiddels lange einden geworden. De hoogspringers konden de lange benen van deze iets ouder pubers niet “bijbenen”qua hoogte. Maar volgend jaar zeker. We komen er aan. Helaas konden niet alle onderdelen gezien worden. De baan was groot en onderdelen tegelijk. Maar de prachtige resultaten van deze jonge sportieve mensen kunt u nazien op de uitslagen. Bij  bijvoorbeeld de C. estafette jongens ging het als een tierelier. De dames konden er ook wat van en de kleine ploeg wist dan toch maar na de eerste wedstrijd met 5378 punten op de derde plaats tot nu toe te staan. Er komen nog twee competitie wedstrijden. Een in Drachten en een in Emmen. We hopen op net zo veel succes.   En ook op dat zelfde weer maar met minder oude en straffe wind. Het doel is stand te houden op plaats drie of en natuurlijk, nog mooier, hoger te eindigen. Maar dit was al een prestatie wanneer je ziet hoe groot de afvaardiging van andere clubs zijn. Met veel trainers en hulptrainer. Maar er is hoop op een grotere delegatie in de toekomst. Elke week zijn er bij de atletiek jeugd weer nieuwe aanmeldingen.

Zie op het publicatie bord, in het halletje van de kantine, de komende vele  wedstrijden. Schrijf jezelf volgens de regels snel in.

Jellie van Dijk,

21 april 2015.