11 februari: TaMarathon – de marathon van Drachten

         www.tamarathon.nl

Foto: Humphrey Paap

Februari 2017 wordt Tamara 42 jaar en 195 dagen oud

42.195…Het getal in de kop van dit artikel heeft voor veel hardlopers een welhaast magische klank. Het is namelijk – in meters – de afstand van een hele marathon… Veel mensen die beginnen met hardlopen, willen ooit die afstand afleggen: 42 kilometer en 195 meter. Tamara van der Leij uit Drachten deed dat voor het eerst in 2013. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Er ging een bijzonder verhaal aan vooraf…

Twee jaar daarvoor namelijk, werd Tamara op 36-jarige leeftijd getroffen door een herseninfarct. Snel ingrijpen van haar echtgenoot en de neuroloog zorgde ervoor dat Tamara er nagenoeg niets aan over heeft gehouden. Toch stond de wereld van de jonge moeder gedurende een lange tijd volledig op z’n kop. Maar gelukkig kan ze het navertellen: “Nu, vijf jaar later, ben ik nog steeds blij en dankbaar dat ik er ben en vier ik het leven met mijn tweede passie: hardlopen!” Haar eerste toewijding zijn natuurlijk Tamara’s man en haar twee zoontjes. En zij steunen Tamara volledig in haar passie om vele, vele trainingskilometers te maken. En niet voor niets, want inmiddels heeft Tamara al een aantal marathons achter de rug; waaronder die van Rotterdam en de Slachtemarathon.  

Samen het leven vieren! Op zaterdag 11 februari 2017 viert Tamara dat ze 42 jaar en 195 dagen bestaat. En dat doet ze het liefst met een hele hoop anderen. Daarom nodigt ze maximaal 49 andere atleten uit om die dag, samen met haar, klokslag 12:00uur een marathon af te leggen in de omgeving van Drachten. In een rustig tempo van gemiddeld 10 km per uur. Niet alleen om met elkaar een sportieve prestatie neer te zetten, maar vooral ook om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk het leven te vieren. Bovenal hoopt Tamara dat de deelnemers zich laten sponsoren, om zo een mooi bedrag bij elkaar te lopen voor de Hersenstichting.  Draag een steentje bij aan de TaMarathon! Loop mee en laat je sponsoren. Wie niet mee wil lopen, maar wel wil helpen, kan ook een sponsorpakket af nemen. Voor slechts € 10,- mag jij al een Maatje van de TaMarathon noemen. Ook zo help je mee om van de TaMarathon een succes te maken!  Sponsoring TaMarathon.